Kuchyňské nože – univerzální nůž, často opatřený čepelí o délce 18-28 cm. Jde o širší a poměrně tvrdé nože. Vzhledem k širokému ostří je mezi prsty svírajícími rukojeť nože a prkénkem zachována dostatečná vzdálenost. Při krájení a porcování, při nichž se čepel pohybuje směrem k prkénku, lze širokým a zakřiveným ostřím snadno manipulovat, přičemž se nůž po prkénku pohybuje do stran a špička se opírá o prkénko. Využijete-li kvalitní kuchyňské nože s širokým ostřím, bude povrch řezu hladký a úhledný. Účelem hladkého a ostrého okraje je to, aby ze syrového ovoce nebo masa na krájecí prkénko uniklo co nejmenší množství šťáv.
Naše stránky potřebují Váš souhlas k využití Cookies, aby Vám mimo jiné mohli prezentovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Souhlasím.